FEJLŐDIK AZ INFRASTRUKTÚRÁNK

FEJLŐDIK AZ INFRASTRUKTÚRÁNK

Az újbudai iskolai és szabadidős sportolás szempontjából kiemelt jelentőségű építkezés zajlik több helyszínen is. Ezek közül elsőként a Köbölkút utcai Ádám Jenő Általános Iskola udvarán felállított könnyűszerkezetes csarnokot vehetik birtokba az egyesület sportolói.

Újbudán kiemelt szerep az Emericusé: sokszáz gyermek sportolási lehetőségeit biztosítjuk egyesületünkben. Több szakágban is vannak fiatal sportolóink, kiemelkedő is közülük a kézilabda, valamint a röplabda, ahol az egész utánpótlást lefedve, több helyszínen is dolgozunk a gyermekekkel.

A sportolási lehetőségek biztosításához szükség van a megfelelő infrastruktúrára: az iskolai tornatermeket létszámban már meghaladtuk. Ráadásul az iskolákban a mindennapos testnevelés is komoly kihívás elé állítja az intézményeket.

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, valamint az Emericus SE közös erővel próbálja enyhíteni ezeket a kihívásokat a kerületben: épül már az iskola sportcsarnoka, és hamarosan állni fog a köbölkúti könnyűszerkezetes csarnok is.

A sportolás az egészséget, a testi és lelki fejlődést egyaránt szolgálja – hitvallásunk, hogy a sportoláson keresztül kitartást, csapatban gondolkodást, egészséges életmód-szemléletet lehet tanítani a fiataloknak. Igyekszünk a környezetébe integrálva fejleszteni az infrastruktúránkat, amely egyszerre szolgálja majd ki az iskolai testnevelést, az egyesületünk edzéseit, valamint esténként a felnőttek szabadidős sportolását.

A fejlesztésekkel egész évben használható, fedett, fűthető és korszerű világítással felszerelt sportcsarnokokkal bővülnek Újbuda lakóinak sportolási lehetőségei. A köbölkúti csarnok 1000 négyzetméteres lesz, minimális tereprendezéssel jár, cserébe nagyságrendekkel növeli a sportolási lehetőségeket.

A kormány és az 11. kerületi önkormányzat partner a fejlesztésekben, jelentős támogatást kapott az egyesületünk az építkezésekhez – és hisszük, hogy ez mind az iskolás gyermekeknek, mind a nálunk sportoló fiataloknak, de a kerület összes lakójának nagyszerű lehetőségeket teremt!

Folyamatosan be fogunk számolni az építkezésekről, és reméljük, hamarosan át is vehetjük az első elkészült csarnokunkat!

---

Várjuk a sportolókat Újbuda legnagyobb sportegyesületénél!

Kézilabda és röplabda kezdő edzések kisiskolásoknak!

Mozgásfejlesztő- és sportágválasztó foglalkozások a Vektorsporttal közösen! Ide is várjuk a leendő bajnokok jelentkezését!

 

Elérhetőségek:

Schulek Dávid, az Emericus SE vezetője

telefon: +36 30 678 2681

e-mail: emericus03@gmail.com vagy schulek.david@gmail.com