Új tornacsarnokban készülhetnek hamarosan az Emericus sportolói!

Új tornacsarnokban készülhetnek hamarosan az Emericus sportolói!

Jelentős fejlesztések zajlanak a 11. kerületi iskolák és sportegyesületek életében, elég csak a Szent Imrében építendő új, kétszintes sportcsarnokra gondolni. Mivel azt a létesítményt még egy ideig nem vehetik igénybe az iskola diákjai, valamint az Emericus KSE sportolói, így szükség volt megoldásra: ez pedig a Köbölkút utcai Ádám Jenő Általános Iskola területén születik meg.

A Pető Intézet mögött található iskola udvarán egy könnyűszerkezetes tornacsarnok építéséről született döntés, amelyet a magyar közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében 120 millió forinttal támogat a magyar állam, és amelynek megvalósítója, üzemeltetője és fenntartója az Emericus KSE lesz, amely az önrészt is hozzátette a projekthez.

 

Július 28.-n délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatta be a területet Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár, valamint Dr. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője. Az eseményen elhangzott, hogy 22 csarnokot már át is adtak országosan, amelyhez még idén csatlakozhat ez a létesítmény, amely az Emericus sportolói mellett az Ádám Jenő Általános Iskola, valamint a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjainak is nagy segítséget nyújthat a mindennapos testnevelés órák kiszolgálásában. 

Az eseményen mi is ott voltunk és az alábbi videóban meghallgathatjátok ti is az elhangzottakat!

https://youtu.be/tcH67FUG3hI